PRIJAVE     BIOGRAFIJE    
Nedelja 17 November 2019

Blaž Vrbič

Blaz-Vrbic

Leta 2007 je bil sprejet na oddelek za jazz in zabavno glasbo na Konzervatoriju za glasbo in balet v Ljubljani kjer se je izobraževal pri prof. Nadi Žgur. Leta 2009 je bil, kot edini izmed preko 80 kandidatov neposredno po avdiciji, sprejet na glasbeno akademijo v Conservatorium van Amsterdam. Izpopolnjeval se je pri prof. Pieri Ancone v Benetkah, slovenski sopranistki Ireni Preda ter Maestru Davidu Jonesu v New Yorku, ZDA.

Čeprav je jazz njegova prva ljubezen, se je Blaž v letih ukvarjanja s petjem preizkusil v različnih zvrsteh: kot solo vokalist je nastopal z disko skupino Xequtifz in Big bandi, s katerimi redno sodeluje že nekaj let. Dvakrat je kot uradni spremljevalni vokalist sodeloval na Festivalu Slovenske popevke in zanj posnel spremljevalne vokale, redno pa kot solist in zborist deluje tudi pri projektih gospel in sakralne jazz glasbe s skupino Alfa in Omega in Nado Žgur.
Njegov vokal smo lahko slišali v številnih otroških risankah na RTV Slovenija. Bil je ustanovitelj in glavni vokalist skupine OdBeatli, slovenskega Beatles tribute banda, s katerim je med 2010 in 2013 intenzivno nastopal po Sloveniji. Dragocene odrske izkušnje je pridobil v letih 2011 in 2012, ko je vsak večer prepeval gostom nemške ladijske družbe Aida Cruises po Karibih in Skandinaviji. V letih 2013 do 2015 je z odmevnim projektom "A Swingin' Affair", ki oživlja pesmi Franka Sinatre in Tonyja Bennetta, prečesal Slovenijo z Big bandom Grosuplje, s katerimi so posneli koncert v Studiu 14 Radia Slovenija. Kot solist je nastopil tudi z Big bandom RTV Slovenija na koncertih "A Night in Las Vegas".

 

 

http://b.artbetting.net/

UK Bookmaker http://f.artbetting.net
Reviw on bokmaker Number 1 in uk http://w.artbetting.net/ William Hill
Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes http://l.artbetting.net/ full information

Prijava