PRIJAVE     BIOGRAFIJE    
Nedelja 17 November 2019

Tanja Srednik

tanjasrednik

Tanja Srednik je diplomantka Deželnega konservatorija v Celovcu (KONSE) iz razreda profesorice Caroline de Rooij. Pred tem se je izobraževala tudi na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana (KGBL) pri profesorici Nadi Žgur.
Za sabo ima številne nastope po Sloveniji in tujini kot solistka ter članica različnih malih jazzovskih zasedb, vokalnih skupin in big bandov. Med drugim je sodelovala pri projektu Jazz Sacral kot članica zbora Alfa in Omega, pela je na Slovenski popevki (2010, 2011) in Festivalu slovenskega šansona (2009) kot back vokalistka, udeležila pa se je tudi 1. jazz tekmovanja solistov in malih zasedb v Logatcu (2009) in bila nagrajena. Nastopala je z Big bandom Grosuplje, Big bandom KGBL, Big bandom KONSE, Big bandom RTV Slovenija in Jazz Punt Big Bandom iz Tolmina. S slednjim je med večletnim sodelovanjem osvojila tudi zlato plaketo na mednarodnem tekmovanju big bandov v Budimpešti na Madžarskem (2013) ter absolutno zmago na mednarodnem tekmovanju big bandov na Češkem (2015). S projektom »A Tribute to the Beatles« je z istim big bandom nastopila tudi na glavnem odru niškega jazz festivala Nishville (2016) ob velikih imenih jazz in soul glasbe, kot so Bill Evans, Al Di Meola in Joss Stone. V zadnjem letu je nastopala tudi s kultuno zasedbo Laibach na festivalih Kolpa Castle Music Festival (Slo.), Nishville (Srbija) ter Brutal Assault (Češka). Sodelovala je tudi z drugimi imeni slovenske jazzovske in zabavne glasbe, kot so Blaž Jurjevčič, Gregor Ftičar, Erik Marenče, Jani Šepetavec, Marko Čepak – Maki, Darja Švajger, Iva Stanič, Eva Černe, Nina Strnad, Uroš Perić, Anika Horvat, Karin Zemljič, Ana Bezjak in drugi. Svoje znanje redno izpopolnjuje tudi na različnih delavnicah, master classih in kampih pod vodstvom Sheile Jordan (ZDA), Kevina Mahoganya (ZDA), Cathrine Sadolin (Danska), Dene DeRose (ZDA/Avstrija), The New York Voices (ZDA), Emilie Martensson (Švedska/VB) in drugih.
V zadnjem letu je poleg poučevanja petja v Mali šoli rock'n'rolla na Osnovni šoli Vižmarje – Brod v Ljubljani pričela tudi z vodenjem tamkajšnjega učiteljskega pevskega zbora UPZ Kratka pavza in se zopet podala na gledališke deske z avtorsko predstavo »Une druge tri sestre«. Ta je nastala v okviru projekta ŠtudenTeater 2.0 in je bila razglašena za najboljšo predstavo v celoti na Vizijah, festivalu mladinske kulture Slovenije (2017).

 

http://b.artbetting.net/

UK Bookmaker http://f.artbetting.net
Reviw on bokmaker Number 1 in uk http://w.artbetting.net/ William Hill
Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes http://l.artbetting.net/ full information

Prijava