PRIJAVE     BIOGRAFIJE    
Ponedeljek 2 Oktober 2023

TANJA SREDNIK, prof.

Tanja Srednik

TANJA SREDNIK, prof., rojena v Šempetru pri Gorici je primorska pevka, ki jo burja premetava od jazza do popa. Šolala se je na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri profesorici Nadi Žgur ter na Deželnem konservatoriju v Celovcu v razredu profesorice Caroline de Rooij.
Nastopa z različnimi zasedbami, bandi, vokalnimi skupinami in big bandi doma in v tujini. Največkrat jo je slišati z Jazz Punt Big Bandom iz Tolmina, s katerim so med drugim nastopili tudi na odru Srbskega jazz festivala Nišville s svojim najuspešnejšim projektom »A Tribute to The Beatles«. Za svoje muziciranje so na tekmovanjih na Madžarskem in Češkem prejeli prvo nagrado in izdali zgoščenko s skladbami iz omenjenega projekta. Sodelovanje nadaljujejo s projektom, ki se poklanja rock skupini Queen, »We Will Rock You«.
Kot spremljevalna vokalistka je nastopila na Slovenski popevki, Festivalu slovenskega šansona, Imenu leta na Valu 202 ter s kultno zasedbo Laibach. Sodelovala je pri projektu Jazz Sacral pod vodstvom Nade Žgur, svoj glas pa občasno posodi risanim junakom, nazadnje Sovicam na RTV Slovenija.
V okviru projekta Gledališča Glej ŠtudenTeater že več let ustvarja avtorske predstave, muzikal »Une druge tri sestre« je prejel tudi nagrado Vizionar za najboljšo predstavo. Redno se izobražuje na delavnicah pri priznanih vokalistih in inštrumentalistih, kot so Sheila Jordan, Kevin Mahogany, The New York Voices in Emilia Martensson.

 

Prijava