PRIJAVE     BIOGRAFIJE    
Ponedeljek 15 Julij 2024

BOŠTJAN KOROŠEC, prof.

Bostjan Korosec

BOŠTJAN KOROŠEC, prof., rojen Celjan je osnove petja pridobil na velenjski glasbeni šoli, kjer je z odliko maturiral, nato pa študij nadaljeval na Pedagoški fakulteti v Mariboru in na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Diplomiral je junija 2006 v razredu izr. prof. Irene Baar, pod mentorstvom doc. Vlatke Oršanić, iz umetniške in pedagoške smeri in prejel naziva Akademski glasbenik - pevec in profesor petja.
Izobraževal se je na Mountview Academy of Theatre Arts London (UK), Académie Internationale d'Eté de Nice (FRA), Melissa Cross studios New York (ZDA), Singing Success - Brett Manning Studios Nashville (ZDA), ter na številnih drugih pevskih seminarjih doma in v tujini.
Leta 2012 je zaključil specialistični študij BMA v Združenih državah Amerike, kjer je specializiral “moderne” stile petja.
Njegova umetniška pot je ves čas tesno povezana z Muzikalom, Pop, Rock in Jazz glasbo. Skozi leta je kot solist izvedel številne samostojne koncerte in projekte ter sodeloval pri številnih koncertnih in odrskih produkcijah muzikalov kjer je upodobil številne solistične vloge.
V zadnjih letih je nastopil v glavnih vlogah slovenskih avtorskih muzikalov Veronika Deseniška in Vesna. Redno koncertira doma in v tujini ter sodeluje z raznimi zbori, vokalnimi in inštrumentalnimi zasedbami. Nastopil je s številnimi priznanimi zasedbami, Big bandi, Revijskimi, Simfoničnimi, Pihalnimi in Komornimi orkestri ter mnogimi domačimi in tujimi solisti.
Več let zapored je kot mentor sodeloval na poletnih delavnicah muzikala Festivala Ljubljana, kot vodja Vocal BK Studia od leta 2007 vodi ISSW - Mednarodno poletno pevsko delavnico, ki poteka vsako poletje in je namenjena muzikalu, vodi poletno Jazz delavnico GŠ Šentjur...
Kot mentor petja in svetovalec je sodeloval pri pripravi pevcev številnih produkcij slovenskih muzikalov kot so Cvetje v jeseni, Veronika Deseniška, Vesna, Menopavza, Ljubezenske prevare (Špas Teater), Tom Sawyer in vražji posli (SLG Celje), Briljantina, Lepotica in zver in mnogih drugih.
Bil je predsednik regijske komisije za petje državnega tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov in baletnih plesalcev TEMSIG. Kot član strokovne žirije aktivno sodeluje pri številnih pevskih tekmovanjih in festivalih po svetu (Malta, Litva, Romunija, Bolgarija, Makedonija...).

Prijava