PRIJAVE     BIOGRAFIJE    
Ponedeljek 25 Maj 2020

IX. ROCK MARATON - Praznični

18 Dec 2015
Petek, 18 December 2015 20:30
Oceni ta predmet
(1 glas)
Prebrano

1788 krat

Tudi deveti Rock maraton je potekal v Celjskem mladinskem centru in sicer v petek, 18. decembra, od 20.30 dalje. Za zvrhano mero pravega rocka so poskrbele skupine Leonart, OLD school in Radio Jam.

LEONART
Njihova glasba je preplet več glasbenih žanrov, ki je z novodobmini vplivi indieja, pridihi funka in melanholijo velemesta, obogatena v nov, poprej neslišan zvok.
Leonart ni samo glasba - je zgodba umetnikov, ki raste, diha in se nadgrajuje. Je organizem svoje vrste. Štirje glasbeniki, ki so vsak za sebe preigrali številne odre, so združili moči z namenom ustvariti kreativni presežek. Kmalu je Leonart začel dihati, rasti ter se razvijati v živeč organizem. Nastala je še neslišana svežina žanrsko raznolike glasbe, ki svoje korenine najde v rocku in se nadgrajuje z besedili, ki opisujejo življenje posameznika, vpetega v urbano okolje.
Ideje, ki jih fantje ujamejo in spremenijo v besedila, so večinoma osebnoizpovedne in zajemajo doživljanje življenja in širše družbe. Glasba je preplet več glasbenih žanrov, ki je z novodobmini vplivi indieja, pridihi funka in melanholijo velemesta, obogatena v nov, poprej neslišan zvok.
Poleg omenjenih glasbenikov Leonart združuje kreativce iz različnih področij. Zaradi želje po presežku, je Leonart že kmalu po svojem rojstvu začel privlačiti dobre ideje. Tako so omenjene glasbenike obdali fotografi, ilustratorji, oblikovalci, video artisti in druge kreativne glave, ki se želijo izraziti in biti del te zgodbe. Leonart tako ni samo glasba, ampak zgodba umetnikov iz več področij.
Zasedba:
Sebastijan Lukovnjak (vokal, kitara, klaviature)
Andrej Knehtl (kitara, spremljevalni vokal)
Martin Počkar (bas kitara, spremljevalni vokal)
Marko Brvar (bobni)

OLD school
Je rock/grunge skupina iz savinjske, ki večinoma izvaja avtorsko glasbo
Zasedba:
Janez Wolhar - Johnny - vokal in kitara
Gorazd Lajlar - Gozy - bas kitara in backvokal
Gorazd Cizej - Gozy - bobni in backvokal

RADIO JAM
Začetki glasbene skupine Radio Jam segajo v leto 2013, ko so se združeni glasbeniki odločili, da oblikujejo nov glasbeni projekt - novo zasedbo - Radio jam band. Zbrana štirica je z združitvijo različnih glasbenih vplivov, večstranskega znanja in spretnosti dodala alternativnim frekvencam, v katerih se giblje, več melodičnosti in dinamičnosti. Ker se radi poigravajo z različnimi žanri, in jih prepletajo z vsem poznanimi ritmi so žanrskost svojega ustvarjanja poimenovali kar ROCKLUES.
V sredini leta 2015 pride do velikih sprememb v skupini. Zaradi velikih osebno-poslovnih obveznosti in zaradi želje po drugačni glasbi zapusti skupino instrumentalna zasedba in kmalu se začne nova ''doba'' za band Radio jam. Skupini se pridružijo novi odlični instrumentalisti in prične se novo rockersko ustvarjanje!
Zasedba:
Grega Teršek - vokal, kitara
Ivo Peperko - kitara
Grega Šket ''Chedo'' - bas kitara, vokal
Matic Anderlič - bobni, vokal

Foto: Nik Jevšnik

http://b.artbetting.net/

UK Bookmaker http://f.artbetting.net
Reviw on bokmaker Number 1 in uk http://w.artbetting.net/ William Hill
Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes http://l.artbetting.net/ full information

Prijava