PRIJAVE     BIOGRAFIJE    
Ponedeljek 2 Oktober 2023

X. ROCK MARATON

19 Feb 2016
Petek, 19 Februar 2016 20:30
Oceni ta predmet
(1 glas)
Prebrano

3215 krat

V petek, 19. februarja, smo ob 20.30, organizirali že deseti Rock maraton. Na jubilejnem Rock maratonu so se predstavile tri zelo zanimive skipine AlienS, Stone Orange in skupina Up n' downs, ki nam je predstavila svoj prvi album z naslovom Vse kar sem pozabil.

AlienS

Njihovi začetki segajo v leto 1989. Zasedba je svojo avtorsko pot začela leta 1990, in sicer s predstavitvijo svojega demo albuma »To noč«. Po nekaj letih uspešnega predstavljanja avtorskega prvenca skupina preneha s svojim delovanjem. Skupino sta leta 2009 ponovno aktivirala ustanovna člana skupine, Alen Mitrovič in Peter Bužanin. Pomlajena in z izkušenimi glasbeniki okrepljena skupina je konec julija 2011 dočakala izid njihovega CDja z naslovom "Na križišču cest", na katerem je zbranih 14 avtorskih pesmi.
Njihova glasba temelji predvsem na sporočilnosti besedil oz. njihovih zgodb, bodisi v kombinaciji s čistim romantično rokerskim, ali subtilnim liričnim izrazom.
Zasedba:
Peter Bužanin - kitara, vokal
Alen Mitrović - kitara, vokal
Gašper Makarovič - bobni
Tadej Lukič - bas
Nina Bužanin - vokal, klaviature

Stone Orange

Skupina Stone Orange je nastala leta 2003 in je štela sprva štiri člane. Po kadrovskih zamenjavah ostaneta v bendu samo še ustanovna člana Marko Erjavec in Tomo Jurca, njima pa se pridružijo nov basist, bobnar in klaviaturist. Leta 2006 posnamejo prvi albuma z naslovom "Nori mlin", na TV in radijske postaje pa pride tudi single z naslovom "Mali princ". Poleti 2007 izide omenjeni prvenec, pospremljen z videospotom za pesem "Ne gledam dol", ki smo jo premierno predstavili v oddaji TLP na TVS. 23.aprila 2013, izdajo novi studijski album z naslovom "Dreamcatcher"
Glasbo, ki jo igrajo, bi lahko označili za trši rock s pridihom osemdesetih. Temelji predvsem na različnih kitarskih tehnikah, harmoničnosti ter večglasnih vokalih, torej na prvinah, ki jih v današnjem rocku žal skorajda ni več.

Zasedba:
Marko Erjavec - vocals, guitar
Tomo Jurca - guitar
Davorin Kovačič - bass

Up n' downs

Njihovi zaćetki segajo v leto 2009. Po stvaritvi dveh avtorskih komadov z naslovom Meja in Blizu si, ter še nekaj demo posnetkih leta 2011 organizirajo rock festival Gor N' dol z Up N' downsi. V žellji po vsaj enem odmevnem nastopu se leta 2012 prijavijo na predizbor za Rock Otočec, kjer se z mega podporo publike uvrstijo na glavni oder. Istočasno se je na nekaterih radijskih postajah predvajal njihov Goldgeist. Na velike odre se vrnejo še isto leto v Komendi in na Dobrni ter v letu 2013 na Vransko summer night, na 18. obletnici Radia City in na festivalu ŠVIC. Še isto leto se predstavijo z njihovim video prvencem za divji šanson Esprit subverzif.
Konec januarja 2016 izdajo svoj prvi studijski album z naslovom "Vse kar sem pozabil", ki ga bodo promovirali tudi na našem X. Rock maratonu.

Foto: Nik Jevšnik

Prijava