PRIJAVE     BIOGRAFIJE    
Sreda 28 Julij 2021

DAN LJUBEZNI - ŠIRIMO LJUBEZEN

23 Maj 2017
Torek, 23 Maj 2017 00:00
Oceni ta predmet
(0 glasov)
Prebrano

1194 krat

V torek 23.5.2017 je po vsej Sloveniji več tisoč priložnostnih pevcev povezala skoraj ponarodela pesem Dan ljubezni skupine Pepel in kri. Glavna ideja projekta je, da se ljudje povežejo v skupnem trenutku in ga posvetijo ljubezni v najširšem pomenu in sicer naj bi 23. maja, natanko ob 18. uri, skladbo Dan ljubezni zapeli kjerkoli – doma, zunaj, v družbi prijateljev, sodelavcev...

Korenine vseslovenske prireditve dan ljubezni segajo v leto 2013 in sovpada s 100-letnico delovanja Pihalnega orkestra Logatec. Prvič je skladbo prepevalo okoli 2.000 ljudi po Sloveniji, lani, ko se je dogodek odvil že četrtič, pa je bilo sodelujočih že okoli 5.000, letos pa še znatno več.

Pesem, ki bi po mnenju številnih lahko bila oz. morala biti slove​nska himna ljubezni, odzvanjala po dvaintridesetih krajih po Sloveniji. Med njimi so nekoliko bolj množično prireditev organizirali tudi v Celju in sicer pri OŠ Frana Kranjca. Dogodek, ki se je pričel ob 17. uri, torej uro pred vseslovenskih petjem himne ljubezni, so z obiskom in petjem počastili odlični glasbeni gostje.

Pred skupno pesmijo so zapeli Andreja Zakonjšek Krt, pevci Cici in Otroškega pevskega zbora, vokalne skupine OŠ Frana Kranjca Celje, otroci vrtca Anice Černejeve (enota Hribček), Moški pevski zbor Pod gradom, Kvartet Grmada, Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center, Maksine Vrečko, Plesna skupina Fierce, Anabel in Boštjan Korošec.

 

http://b.artbetting.net/

UK Bookmaker http://f.artbetting.net
Reviw on bokmaker Number 1 in uk http://w.artbetting.net/ William Hill
Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes http://l.artbetting.net/ full information

Prijava