PRIJAVE     BIOGRAFIJE    
Ponedeljek 15 Julij 2024

ISSM 2010

23 Avg 2010
Ponedeljek, 23 Avgust 2010 00:00
Oceni ta predmet
(0 glasov)
Prebrano

3025 krat

Mednarodni mojstrski poletni pevski seminar prof. Vlatke Oršanić je potekal že četrtič zapored. Letos je potekal isključno v Mozirju, za kar gre zahvala Občini Mozirje. Seminar, ki smo ga organizirali v sodelovanju z Hišo kulture Celje, je tudi letos pritegnil lepo število udeležencev.

Za aktivno sodelovanje je bilo izbraih 10 kandidatov, prvič pa sta se nam kot pasivni udeleženki pridružili tudi Profesorici petja iz Hrvaške. Sopranistka mednarodnega slovesa, prof. Vlatka Oršanić, je prvakinja Opere SNG Ljubljana in izredna profesorica solopetja na Akademiji za glasbo v Zagrebu ter Akademiji za glasbo v Ljubljani. Nastopila je na mnogih velikih evropskih opernih in koncertnih odrih (Dunaj, Berlin, Pariz, Frankfurt, Köln, Dresden, Leipzig, Madrid, München, Zürich, Praga, Rotterdam, Bruxelles, Salzburg, Bilbao). Gostovala je tudi na Japonskem.

Sodelovala je na znamenitih evropskih glasbenih festivalih (Maggio musicale Fiorentino, Salzburger Festspiele, Wiener Festwochen, Edinburgh Festival, Festival d'automne Paris). Posnela je nekaj zgoščenk za velike diskografske hiše kot so Sony classical in Emi. Po desetdnevnem, izredno napornem izobraževanju, so udeleženci svoja nova znanja predstavili na koncertih v Mozirju in Celju. Njihovo muziciranje je bilo mogoče slišati 30.8.2010 v cerkvi sv.Jurija v Mozirju in v Narodnem domu v Celju na tradicionalnem koncertu Poletni nokturno. 

Prijava