PRIJAVE     BIOGRAFIJE    
Ponedeljek 15 Julij 2024

POLETNI NOKTURNO, Mozirje 2014

02 Avg 2014
Sobota, 02 Avgust 2014 19:31
Oceni ta predmet
(1 glas)
Prebrano

3474 krat

KONCERT ORATORIJSKIH ARIJ OB ZAKLJUČKU ISSM 2014
Vocal BK Studio je že osmo leto zapored organiziral "ISSM" Mednarodni poletni pevski seminar prof. Vlatke Oršanić. Seminar je tudi letos potekal v Mozirju in sicer od petka, 25. julija do nedelje, 3. avgusta 2014.

Sopranistka in pevska pedagoginja prof. Vlatka Oršanić poučevanje solopetja opira na svojo dolgoletno mednarodno kariero, v kateri je kot solistka nastopila na mnogih velikih odrih, vse od Semperjeve opere v Dresdnu, operne hiše Komische Oper v Berlinu, do koncertnih dvoran, kot so Musikverein in Konzerthaus na Dunaju ter Alte Oper v Frankfurtu. S priznanimi dirigenti in orkestri se je predstavila tudi na prizoriščih v Tokiu, Osaki, Parizu, Edinburgu, Madridu, Salzburgu in Firencah.

Glavne značilnosti njenega poučevanja solopetja so izrazit individualen in pretanjen pristop k interpretaciji ter temeljito poznavanje glasbene, zlasti pevske literature. Na desetdnevnem seminarju je udeležence opozorila na njihove odlike in morebitne pomanjkljivosti in jim tako pomagala pri nadaljnjem razvoju ter umetniškem izražanju.

Prijava