PRIJAVE     BIOGRAFIJE    
Ponedeljek 15 Julij 2024

Mednarodni poletni pevski seminar ISSM 2016

21 Avg 2016
Nedelja, 21 Avgust 2016 00:00
Oceni ta predmet
(0 glasov)
Prebrano

3104 krat

V času poletnih počitnic, Šola odrskih umetnosti Vocal BK Studio tradicionalno organizira mednarodni poletni pevski seminar.
Na seminarju, ki je letos potekal med 13. in 21. avgustom v Mozirju, so se udeleženci, pod mentorstvom prof. Vlatke Oršanić pridobivali in nadgrajevali pevsko znanje opere in oratorija.

Sopranistka in pevska pedagoginja prof. Vlatka Oršanić poučevanje solopetja opira na svojo dolgoletno mednarodno kariero, v kateri je kot solistka nastopila na mnogih velikih odrih, vse od Semperjeve opere v Dresdnu, operne hiše Komische Oper v Berlinu, do koncertnih dvoran, kot so Musikverein in Konzerthaus na Dunaju ter Alte Oper v Frankfurtu.
S priznanimi dirigenti in orkestri pa se je predstavila tudi na prizoriščih v Tokiu, Osaki, Parizu, Edinburgu, Madridu, Salzburgu in Firencah.

Glavne značilnosti poučevanja solopetja prof. Vlatke Oršanić je izrazit individualen in pretanjen pristop k interpretaciji ter temeljito poznavanje glasbene, zlasti pevske literature.
Na deset dnevnem seminarju bo udeležence opozorila na njihove odlike in morebitne pomanjkljivosti in jim tako pomagala pri nadaljnjem razvoju ter umetniškem izražanju. Pod njenim vodstvom se bodo udeleženci ob koncu seminarja imeli priložnost predstaviti na dveh javnih koncertih - prvi je posvečen sakralni glasbi, drugi pa opernim in operetnim arijam.

Foto: Vocal BK Studio

Prijava