PRIJAVE     BIOGRAFIJE    
Ponedeljek 15 Julij 2024

ISSM 2013

24 Avg 2013
Sobota, 24 Avgust 2013 00:00
Oceni ta predmet
(1 glas)
Prebrano

4221 krat

MEDNARODNI POLETNI PEVSKI SEMINAR PROF. VLATKE ORŠANIĆ

Vtisi s seminarja, ki ga Šola odrskih umetnosti Vocal BK Studio tudi ob zaključku letošnjih poletnih počitnic, že tradicionalno organizira v Mozirju. Udeleženci seminarja, ki poteka med 23. avgustom in 1. septembrom v Mozirju bodo pod mentorstvom prof. Vlatke Oršanić pridobivali in nadgrajevali pevsko znanje opere in oratorija.

Sopranistka in pevska pedagoginja prof. Vlatka Oršanić poučevanje solopetja opira na svojo dolgoletno mednarodno kariero, v kateri je kot solistka nastopila na mnogih velikih odrih, vse od Semperjeve opere v Dresdnu, operne hiše Komische Oper v Berlinu, do koncertnih dvoran, kot so Musikverein in Konzerthaus na Dunaju ter Alte Oper v Frankfurtu.

S priznanimi dirigenti in orkestri pa se je predstavila tudi na prizoriščih v Tokiu, Osaki, Parizu, Edinburgu, Madridu, Salzburgu in Firencah.

Glavne značilnosti poučevanja solopetja prof. Vlatke Oršanić je izrazit individualen in pretanjen pristop k interpretaciji ter temeljito poznavanje glasbene, zlasti pevske literature. Na deset dnevnem seminarju bo udeležence opozorila na njihove odlike in morebitne pomanjkljivosti in jim tako pomagala pri nadaljnjem razvoju ter umetniškem izražanju. Pod njenim vodstvom se bodo udeleženci ob koncu seminarja imeli priložnost predstaviti na dveh javnih koncertih - prvi je posvečen sakralni glasbi, drugi pa opernim in operetnim arijam.

Prijava